Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 14 januari 2010

Zwakke vertoning

Het was gisteravond in de Commissie samenleving geen sterke vertoning van de coalitiepartij Progressief Woerden. Aan de orde was het raadsvoorstel van het College om supermarkt Albert Heijn in Woerden op de zondagen de status van avondwinkel te geven hetgeen een openstelling van 16-22 uur betekent.
De Burgemeester gaf aan dat het College het voorstel achteraf eigenlijk niet naar de raad had moeten sturen maar enfin het lag er nu. Vreemde situatie maar de partijen moesten zich nu uitspreken of ze voor of tegen waren. De Christelijke Partijen waren tegen de openstelling, hetgeen vanuit hun achtergrond begrijpelijk is. Maar nu Progressief Woerden. De woordvoerder van deze partij de heer van der Lit, wilde eerst geen kleur bekennen maar werd daartoe gedwongen door de andere partijen. P.W was tegen de openstelling omdat dit ooit een onderwerp van bespreking was geweest in de coalitie. Een zogenaamde afspraak. Niks geen dualisme of enige vorm van progressief zijn maar gewoon tegen. Ik vraag me af of de achterban van deze partij daar iets van begrijpt, maar dat hoef ik ze niet uit te leggen.
Het gaat hier in Woerden al net zo als in den Haag om op het pluche te blijven moet je principes soms overboord gooien.
D66, Inwonersbelangen en de V.V.D hebben voor gestemd, al zal ik er zelf geen gebruik van maken. Ik heb geen behoefte aan een 24 uurs economie. Maar ik kan mij voorstellen dat er veel Woerdenaren zijn die graag gebruik zouden willen maken van deze openstelling op zondag. Ik ben er van overtuigd dat Albert Heijn deze beslissing aanvecht en uiteindelijk wint.
 
  
Jaap van der Does fractievoorz.D66