Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 17 januari 2010

Seniorenraad moet blijven; Klantenpanel is mogelijk alternatief

De seniorenraad in de gemeente Woerden is afgeschaft. Voorzitter van Schie van de Seniorenraad meldt in het Algemeen Dagblad dat de raad zich door de gemeente Woerden niet serieus genomen voelt. Daarnaast vindt de Raad dat zij te laat bij zaken die relevant zijn worden betrokken. Liane Wubbels, raadslid D66 Woerden en directeur van de ANBO voor 50-plussers noemt het verdwijnen van de seniorenraad onacceptabel. Zeker nu de WMO in opkomst is moeten er adviescommissies zijn van betrokken burgers die gevraagd en ongevraagd advies kunnen geven op zaken die hen aangaan. D66 zal zich dan ook inspannen voor het behoud van een Seniorenraad of als alternatief een klantenpanel aandragen.