Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 9 januari 2016

Thijs van den End sportman van het jaar

Op vrijdag 8 januari mocht onze fractie-assistent Thijs van den End plaatsnemen op het podium van het Woerdense sportgala. Thijs was een van de genomineerden voor de titel sportman van het jaar. Hij ondervond stevige concurrentie van atleet Jurjen Polderman (Clytoneus) en fierljep-grootheid Jaco de Groot. Thijs is niet alleen student, en fractie-assistent bij D66 Woerden, hij besteedt zijn tijd vooral ook aan het zwemmen. Het afgelopen jaar heeft hij 5 (!) Nederlandse records gezwommen, en is hij Nederlands kampioen geworden op de 200 meter vrije slag (klasse S9). Voor dit jaar is zijn doel om deelname af te dwingen aan de paralympische spelen in Rio de Janeiro. De eerste prijs van dit jaar is alvast binnen, want met dit indrukwekkende track record werd hij Woerdens sportman van het jaar. Fractie en bestuur van D66 feliciteren Thijs van harte en wensen hem veel succes op weg naar Rio!