Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 11 april 2016

10 mei privacycafé

De gemeente werkt met veel gegevens van burgers. De afgelopen tijd is dat alleen maar meer  geworden. Hoe wordt de privacy gewaarborgd? Progressief Woerden en D66 Woerden gaan op 10 mei in gesprek in het Privacy Café.
De gemeente heeft een flink aantal nieuwe taken op het gebied van jeugdhulp, zorg, welzijn en werk&inkomen. Om dat te kunnen doen heeft de gemeente soms behoorlijk wat gegevens nodig, maar hoeft natuurlijk niet álles te weten. Ieder mens heeft recht op privacy, de Wet Bescherming
Persoonsgegevens (WBP) beschermt de privésfeer. Aan de andere kant: wat als een inwoner geen gegevens wil delen, dan heeft de gemeente toch de taak om zorg of hulp te bieden en moet daarvoor informatie hebben om die taak uit te voeren. Daarnaast wordt samengewerkt met allerlei organisatie die hulp en zorg leveren. Hoe daarmee om te gaan? Dat zorgt voor allerlei vraagstukken en dilemma’s.
De gemeente Woerden is op dit moment druk bezig een goed beleid te ontwikkelen op het gebied van privacy. Daarom willen D66 Woerden en Progressief Woerden graag in gesprek met de inwoners van Woerden: wat wilt u eigenlijk delen? Hoe moet de gemeente daarmee omgaan en hoe moet de privacy gewaarborgd worden?
Kom naar het Privacy Café op 10 mei in de bibliotheek en praat en denk mee over onze privacy.
Met medewerking van wethouders Yolan Koster, Hans Haring en privacyjuriste Jolanda van Boven.
                 \
Aanvang 20.00 uur
Deur open 19.30
Toegang vrij
Adres Meulmansweg 27, Woerden