Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 18 oktober 2016

D66 Woerden wil meer groen in de wijk

Watertoren Woerden

In de voorbereiding van de behandeling van de begroting door de gemeenteraad op 27 oktober, heeft D66 Woerden aandacht gevraagd voor meer groen in de wijk. Het planten van bomen en ander groen vergroot de leefbaarheid en veiligheid in de wijken en dorpen. De D66-fractie kondigde aan tijdens de begrotingsbehandeling met een motie te komen om de wethouder te verzoeken hier werk van te gaan maken.

Fractievoorzitter Heerd Jan Hoogeveen: “D66 wil dat de gemeente gaat inzetten op meer groen in de bebouwde kom. Dat heeft allerlei voordelen: door meer beplanting houdt de bodem beter water vast, waardoor onze riolen minder snel overbelast raken door de enorme hoosbuien die we tegenwoordig hebben. Meer groen in de wijk leidt ook tot gezondere inwoners, en groene wijken blijken bovendien ook nog eens veiliger te zijn. Alle reden dus om hiermee aan de slag te gaan!”

Eerder dit jaar vroeg de D66-fractie al aan het college of Woerden zou kunnen deelnemen aan operatie Steenbreek. Steenbreek stimuleert mensen om minder steen te gebruiken in hun tuinen, en meer beplanting toe te passen. Het college antwoordde toen dat er meerdere succesvolle opties zijn naast operatie Steenbreek, en dat die nog worden afgewogen. Heerd Jan Hoogeveen: “Wij willen dat de wethouder die keuze snel gaat maken. Maar ook dat het college komend jaar actief gaat kijken naar mogelijkheden om de hoeveelheid groen te vergroten. Wij hopen dat een meerderheid van de raad dat met ons eens is.”

D66 Woerden zal het voorstel doen in de raadsvergadering van 27 oktober. Het voorstel wordt aangenomen als het wordt gesteund door een meerderheid van de raad.