Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 13 april 2017

Heerd Jan Hoogeveen treedt terug, George Becht nieuwe fractievoorzitter

Heerd Jan Hoogeveen

De Woerdense D66-fractievoorzitter Heerd Jan Hoogeveen neemt in mei van dit jaar vervroegd  afscheid van de raad. Dat heeft hij vandaag aan burgemeester Molkenboer, zijn collega-raadsleden en zijn partijgenoten laten weten. De combinatie van zijn dagelijkse werk, gezinsleven en het raadslidmaatschap waren voor hem niet langer te combineren.

Heerd Jan Hoogeveen: “Sinds ik ongeveer 2,5 jaar geleden in een nieuwe baan ben begonnen, heb ik te vaak concessies moeten doen. Aan de aandacht voor mijn gezin, aan de inzet voor mijn werk en ook in het raadswerk merkte ik dat. Deze concessies zijn voor mij niet langer verdedigbaar.”

Heerd Jan Hoogeveen was in het verleden voorzitter van het wijkplatform Bloemen- en Bomenkwartier en werd in 2008 fractie-assistent bij D66 Woerden. In 2010 werd hij raadslid en in 2012 fractievoorzitter.

Marco Frijlink, afdelingsvoorzitter van D66 Woerden: “We zijn Heerd Jan dankbaar voor zijn enorme inzet voor de samenleving en voor D66, en hebben alle begrip voor zijn stap. Met George Becht hebben we een ervaren opvolger als fractievoorzitter, dus ook in de nieuwe  samenstelling staat er een sterk team.”