Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 26 februari 2018

De binnenstad – van binnen naar buiten –

Van binnen naar buiten… Een van de eerste eigenschappen uit het boek ‘De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen Covey.

Een appel aan onszelf om vooral te blijven onderzoeken, wat ons van binnen beweegt.
Waar je blij van wordt, energie van krijgt, door geraakt wordt.
Waar het hart van vol is, zogezegd. Een inspirerende oproep blijf ik het vinden en nog steeds zeer actueel…

Ik ben een geboren en getogen Woerdenaar, met Molukse roots. Het hart van mijn ouders was en is vol van hun land van herkomst. Met hun gehele ziel en zaligheid hebben zij zich altijd ingezet om het beter te krijgen voor hun dorpsgenoten en familieleden, duizenden kilometers verderop. Niet zichtbaar en vaak ook lastig meetbaar, was wat die inzet nu precies opleverde.

Een periode die op mij, als kleine jongen, indruk maakte, was de loterijactie voor het geboortedorp van mijn vader. In de roerige zeventiger jaren, liepen zij, vol passie door de wijken van Woerden en omgeving en oogstten zij, naast de gewenste verkoop, ook sympathie voor hun actie.

Als jongetje van zes, zeven jaar begreep ik niet waar hun bevlogenheid precies over ging en vond ik het vooral vreemd dat mijn ouders na een lange dag werken, nog de energie en puf hadden om de straat op te gaan. Jaren later, in het hier en nu, is er de inspiratie om in hun voetsporen te mogen treden. En mijn focus ligt daarbij op het hart van onze mooie stad, de binnenstad.

Jaren later, in het hier en nu, is er de inspiratie om in hun voetsporen te mogen treden.

Een uitdagende visie op de binnenstad is recent aan de raad gepresenteerd, die een periode omvat van ongeveer vier jaar. De binnenstadvisie is een samenwerking van verschillende groepen, van ondernemers tot bewoners. Het schept verwachtingen en verplichtingen. De grootste uitdaging wordt het om de verschillende wensen met elkaar in verbinding te brengen. Wat kan je nu daadwerkelijk realiseren en in hoeverre zijn we met elkaar bereid, om concessies te doen aan eigen idealen en/of ambities?

Uit mijn eigen boek Op weg naar mijn PLEK de volgende passage – en dit zinnetje gaat over mezelf – “Ik stop met het zoeken naar een plek om ergens bij te horen. Die plek, die ben ik zelf en als ik me kan verbinden aan datgene wat mij drijft, dan ben ik daar waar ik moet zijn.”

Als mogelijk toekomstig raadslid hoop ik te mogen zoeken naar datgene wat ons verbindt en niet wat ons scheidt. Te beginnen, in het hart van de samenleving, het centrum, de kern. Daar waar het allemaal samenkomt.

En treed ik nederig in de voetsporen van mijn lieve ouders.