Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 18 april 2018

D66 Woerden positief over advies informateur Vroom

D66 Woerden reageert met instemming op het advies van informateur Martijn Vroom om met CDA, CU-SGP, Lijst van der Does en D66 Woerden toe te werken naar een coalitieakkoord.

 Saskia van Megen, fractievoorzitter van D66 Woerden: “De gemeente Woerden staat voor een aantal grote opgaven: de komende jaren zullen belangrijke beslissingen genomen moeten worden over de de toekomst van Woerden. Onder andere op het gebied van verkeer, financiën en het Sociaal Domein. Dat is een uitdaging, onder andere door de veelheid aan taken die er vanuit het Rijk worden neergelegd bij de gemeente.

De gesprekken de afgelopen weken hebben ons en de informateur de overtuiging gegeven dat we met het CDA, CU-SGP en Lijst van der Does goede en constructieve afspraken kunnen maken, waarbij er voor alle partijen genoeg ruimte zal zijn om ook het eigen gezicht te laten zien. We kijken uit naar de onderhandelingen en hopen dat er snel een coalitieakkoord zal liggen om voortvarend mee aan de slag te gaan.”