Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 20 februari 2019

Woerdense duurzaamheidsprijzen voor MeetINoffice en Varkensbedrijf Kreuger

MeetINoffice en Varkensbedrijf Kreuger hebben de duurzaamheidsprijzen 2019 in de wacht gesleept. Varkensbedrijf Kreuger won de publieksprijs, en MeetINoffice de juryprijs. Varkensbedrijf Kreuger is een varkensfokkerij gevestigd in Woerden, MeetINoffice is een vergaderlocatie gevestigd op bedrijventerrein Middelland. Volgens de jury is MeetINoffice een voorbeeld voor andere bedrijven in de regio. De jury, onder voorzitterschap van directeur Maria van der Heijden van MVO Nederland, was erg onder de indruk dat MeetINoffice niet alleen inzet op elektrisch vervoer en de vernieuwing van projectie- en presentatiemiddelen, maar ook verdergaat door het beplanten van voorgevels en daarmee het leveren van een aantrekkelijke leefomgeving voor insecten.

De prijzen zijn een initiatief van D66 Woerden, dat daarmee duurzaam opererende ondernemers in het zonnetje wil zetten. Fractievoorzitter en jurylid Saskia van Altena: “Er waren uitstekende kandidaten aangedragen, dus zowel voor de jury als voor het publiek was het moeilijk om een keuze te maken. De inzet van MeetINoffice overstijgt echt het eigen bedrijfsbelang, dat gaf voor de jury de doorslag. Dat Varkensbedrijf Kreuger de publieksprijs wint is een terechte steun in de rug voor een bedrijf dat in een sector die niet bekend staat om duurzaam handelen, al geruime tijd daar stappen in zetten door hergebruik van voedselresten, gebruik van zonnepanelen en filters om omgevingseffecten te minimaliseren. Goed bezig dus!”

De prijzen, een door het Minkemacollege 3D-geprint Groene Hart, werden op 20 februari tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Rabobank Rijn- en Veenstromen in Woerden uitgereikt.

Het hele juryrapport kunt u hier lezen: Juryrapport Duurzaamheidsprijs 2019