Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 februari 2021

Woerden krijgt 7,1 miljoen euro van het Rijk voor versnelling woningbouw

Gemeente Woerden krijgt van het Ministerie van Binnenlandse Zaken 7,1 miljoen euro om sneller (betaalbare) woningen te bouwen in de Poort van Woerden. Dit maakte het ministerie op 18 februari 2021 bekend. De subsidie is afkomstig uit de Woningbouwimpuls, een regeling die de woningbouw moet stimuleren. Naast de Poort van Woerden kunnen ook 29 andere projecten in Nederland rekenen op subsidie vanuit deze regeling. In totaal stelt het Rijk in deze uitgifte 266 miljoen euro beschikbaar.

Er is momenteel een groot tekort aan betaalbare en geschikte woningen. Landelijk, maar ook in Woerden. Met een bijdrage uit de Woningbouwimpuls kan de gemeente grote stappen zetten om dit tekort op te lossen. In de Poort van Woerden (Nieuw-Middelland, het stationsgebied en Snellerpoort) worden de komende 10 jaar ruim 2.000 woningen gebouwd. De bijdrage van het Rijk zorgt voor een versnelling van deze woningbouw. Ook maakt deze bijdrage het mogelijk dat 50% van deze nieuwe woningen binnen de categorie ‘betaalbaar’ valt.