Steun ons en help Nederland vooruit

Chris Tils

Fractieassistent/-secretaris

52 jaar

Woerden

Mijn naam is Chris Tils. Ik ben een nieuwe Woerdenaar. Sinds juli woon ik samen met mijn vrouw Patricia in Woerden. Mijn twee kinderen Floris en Pieternel wonen op kamers.

In mijn vorige woonplaats IJsselstein werd op een gegeven moment gebeld met de vraag of ik op de lijst wilde. Maar omdat ik ging verhuizen naar Woerden was dat niet handig. Maar om nou vier jaar aan de kant te blijven zitten zag ik ook niet zitten. Daarom sta ik op de lijst op een bescheiden 6e plaats. Hoewel bescheiden… ik ga ervanuit dat D66 bij de raadsverkiezingen minstens 6 zetels haalt!

“Samen aan de slag voor een duurzaam en slim Woerden!”

D66 is een echte duurzaamheidspartij en duurzaamheid is voor mij superbelangrijk. Daarom ben ik bezig om mijn jaren 30 woning helemaal energieneutraal te maken. Alles wat we nodig hebben, gaan we opwekken met zonnepanelen. We hebben straks geen gas meer nodig, door goede isolatie en een wamtepomp. D66 past ook goed bij hoe ik in het leven sta. Ik geloof sterk in de eigen kracht van mensen. Mensen lossen het vaak zelf wel op. En als ze dat niet kunnen: dan moet je er wel helemaal zijn om te helpen.

Bij D66 Woerden zet ik me graag in voor een duurzamere gemeente. Het kán gewoon! De techniek bestaat, we moeten het gewoon slim regelen met z’n allen! En daar wil ik graag aan bijdragen. Concreet wil ik gaan werken aan een energieakkoord Woerden, en aan het opstarten van buurt- en straatcoöperaties die samen hun eigen energie opwekken. Ik zet me ook graag in voor het Woerdens onderwijs. Mijn professionele carrière speelt zich al jaren af in de onderwijssector. Ik vind het enorm belangrijk dat onderwijs aan jonge mensen alle kansen biedt om zelf zo veel mogelijk bagage te krijgen om zelf je eigen leven te vormen. Ik zie dat ook bij mijn eigen kinderen.

Fractieassistent commissie Omgeving en Financiën

Meer van Chris Tils
Samen aan de slag voor een duurzaam en slim Woerden!
- Chris Tils