Steun ons en help Nederland vooruit

Frank Leenards

Bestuurslid Communicatie & PR

44 jaar

Harmelen

D66 is voor mij een partij waarin je mening altijd telt en altijd respectvol met je mening wordt omgegaan. Ik wil graag de afstand tussen de gemeente(politiek) en burgers zo klein mogelijk maken. Je ziet nog veel ruimte voor verbetering in communicatie en werkzaamheden.

“De afstand tussen de gemeente en de burgers moet kleiner”

In 2006 ben ik verhuisd van Eindhoven naar Harmelen. Mijn vrouw woonde hier al enkele jaren en Harmelen voelt als het dorp in Limburg waar ik opgroeide. Ik ben begonnen als webdesigner voor onder meer Youp van ’t Hek en Karin Bloemen en zo doorgegroeid als business consultant met het aandachtsgebied bedrijfsprocessen. In 2011 heb ik het roer omgedraaid om aan de slag te gaan als freelance grafisch vormgever. Op dit moment ben ik op zoek naar een nieuwe werkgever.

Toen ik twaalf werd, ben ik lid geworden van de Jonge Democraten (de jongerentak van D66). Dit kwam mede door mijn vader en broer. Hoewel ik op deze leeftijd nog weinig wist van politiek, is me door de jaren heen de verschillen van de politieke partijen me wel duidelijk geworden.

Bij de Jonge Democraten heb ik op regionaal niveau diverse functies gehad, van voorzitter tot algemeen bestuurslid. Door deze functies werd ik ook bij landelijke activiteiten betrokken. Alleen het landelijk was te abstract voor mij. Ik vind lokale politiek veel belangrijker. De vragen zijn op lokaal niveau veel concreter en spreken me meer aan. Daarnaast kun je veel problemen samen met anderen op te lossen.

“De afstand tussen de gemeente en de burgers moet kleiner”
- Frank Leenards