Steun ons en help Nederland vooruit

Monique van den Berg

Kandidaat

Harmelen

In mijn studententijd heb ik interesse gekregen in maatschappelijke en politieke onderwerpen. In de politieke jongerenorganisatie waar ik toen actief was merkte ik dat het soms nog best een uitdaging was om ruimte te krijgen voor verschillende vormen van discussie. Soms praten vrouwen nu eenmaal anders dan mannen, maar dat betekent niet dat ze minder aandacht verdienen. Binnen D66 ervaar ik oprechte aandacht voor waar mensen vandaan komen en hoe ze over dingen denken. Mensen met een open-mind en niet de neiging om meteen overal een oordeel over te hebben.

Met mijn kandidatuur wil ik D66 Woerden steunen. D66 laat een sociaal liberaal geluid horen en dat is belangrijk. Mensen moeten ruimte krijgen om hun eigen idealen te verwezelijken, hun eigen leven zoveel mogelijk vorm te geven. En mensen die daar moeite mee hebben verdienen het om een steuntje in de rug te krijgen. Maar het begint bij de eigen verantwoordelijkheid wat mij betreft.

D66 laat in Woerden een positief geluid horen en dat is terecht. In Woerden en de kernen zoals Harmelen, waar ik zelf woon, gaat er eigenlijk heel veel goed. Vaak zijn we geneigd te kijken naar wat er niet goed is, maar ik draai het graag om. Wat gaat er goed, en wat kan er nog beter. Met die instelling maken we Woerden stap voor stap een stukje mooier!

Monique woont met haar vriend en twee zonen in Harmelen en werkt als hoofd P&O bij het MBO College Hilversum.