Steun ons en help Nederland vooruit

Petra Verschoor-Schulting

Kandidaat

41 jaar

Woerden

Petra Verschoor-Schulting is mijn naam, geboren in 1978 en opgegroeid in het idyllische Kamerik.

Ik ben uitgevlogen naar Amsterdam, heb twee jaar de wereld rondgefietst, gewoond in Utrecht en Leiden en heb uiteindelijk gekozen voor ons mooie Woerden om me te settelen. Met mijn man en onze kleine Woerdenaar woon ik net buiten de Singel, dicht bij de bruisende binnenstad.

In het dagelijks leven ben ik actief in het sociaal domein; een roerige sector. Ik richt me de laatste jaren vooral op de verandering zelf en wat organisaties kunnen doen om aan te sluiten aan de behoefte en de vraag van (kwetsbare) mensen. Nu, maar vooral ook in de toekomst. Na lang studeren, veel reizen en intensief, betekenisvol werk is dat ook waar het mij ook privé om gaat en waar mijn focus ligt; het hier en nu van mijn gezin in de setting van ons mooie Woerden.

Het is voor mij dan ook tijd om politiek actief te worden. Niet alleen omdat ik mijn focus meer heb verlegd, maar juist ook omdat de gemeente nu zo een nadrukkelijke rol heeft in het sociaal domein is een stevige visie en sturing vanuit de gemeenteraad onontbeerlijk. De gemeenteraad, en dus ik als raadslid, kan een serieuze meerwaarde betekenen voor mijn leefomgeving.

Al jaren ben ik een D66’er en ook op dit onderwerp is D66 mijn partij. Niet ‘alleen’ meer vanwege de nadrukkelijke focus op onderwijs als instrument om kansen te ontwikkelen, of de internationale oriëntatie. Maar ook, juist met alle veranderingen, vanwege de nadruk op een harmonieuze en duurzame samenleving waar wordt geïnvesteerd in de ontwikkeling van mensen en ruimte wordt gegeven aan het eigen kunnen.

Meer van Petra Verschoor-Schulting