Steun ons en help Nederland vooruit

Sinds 2014 ben ik raadslid van de gemeente Woerden namens D66. Dat doe ik met veel plezier en gedrevenheid. Vergaderingen bereid ik graag goed voor. Dat betekent de stukken goed lezen, veel en vaak contact hebben met inwoners en ondernemers en om alle kanten van het onderwerp goed te belichten en de tijd nemen voor het schrijven van een pakkend betoog.

D66 geeft iedereen de vrijheid om zelf keuzes te kunnen maken. Dat vind ik belangrijk en gun ik iedereen in de gemeente Woerden! De gemeente moet niet bepalen hoe inwoners hun leven leiden en bedrijven ingericht worden. Inwoners en ondernemers zijn heel goed in staat dat zelf te doen! Zelf keuzes maken is kansen pakken. Zelf keuzes maken is mogelijkheden krijgen. Zelf keuzes maken draagt bij aan vrijheid en ontwikkeling voor inwoners én ondernemers.

Voor inwoners die dat niet op eigen kracht kunnen, moet de overheid daar de juiste hulp bij geven. Dat betekent niet alles van deze mensen overnemen, maar kijken en leveren wat ze nodig hebben om toch zo veel als mogelijk zelf te kunnen bepalen. Voor de een is dat een steuntje in de rug om daarna zelfstandig verder te kunnen en voor een ander kan dat een leven lang continue ondersteuning zijn.

“Je eigen keuzes kunnen maken, dat vind ik belangrijk en dat gun ik iedereen in de gemeente Woerden!”

Naast raadslid ben ik vooral inwoner: een energieke en enthousiaste moeder van Matilda, Madelief en Rembrandt. Samen met mijn vriend Marius ben ik in 2008 in de wijk Snel en Polanen komen wonen. Een omgeving waar ik trots op ben en blij van word, dat wil ik zo houden.

Overdag werk ik als financieel medewerker bij een bedrijf in Woerden waar ik vier dagen per week naar toe fiets. Woensdag is mama-dag: dan werk ik niet en kan ik alle aandacht geven aan mijn gezin. Als vrijwilliger geef ik organisatieadvies en verzorg ik de boekhouding van Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart.

Door te werken, maatschappelijk actief te zijn en samen met mijn kinderen Woerden te ontdekken, kan ik mijn voelsprieten goed gebruiken om de juiste keuzes voor de toekomst van onze mooie gemeente te maken.

Portefeuilles:

  • Onderwijs en onderwijshuisvesting
  • Leerlingenvervoer / leerplicht
  • Cultuur
  • Sport
  • Interactie burger – overheid
  • Openbare orde en veiligheid
  • Handhaving
  • Wijkgericht werken en leefbaarheid
  • Verkeer en vervoer
Meer van Saskia van Altena
Je eigen keuzes kunnen maken, dat vind ik belangrijk en dat gun ik iedereen in de gemeente Woerden!